Malzemeler
- Yarım kilo pırasa
- 1 adet soğan
- İki diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Soğan ve sarımsakları doğruyoruz.
- Pırasaları yan yan kesiyoruz.
- Havucu küp küp doğruyoruz.
- Yağlarımızı tencereye alıp soğanı sarımsağı tuzu ve şekeri ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Pırasaları da ekleyip biraz daha hepsini kavuruyoruz.
- Sonra pirinç ve suyu ekliyoruz.
- Kısık ateşte pırasalar pişene kadar pişiriyoruz.
- Ocağı kapattıktan sonra 10 dk kadar demlenmesini bekliyoruz sonrasında servis için alıp üzerini maydanozla süslüyoruz.
Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder