9 Şubat 2014 Pazar

Zeytinyağlı Pırasa



Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 1 adet soğan
  • İki diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
  1. Soğan ve sarımsakları doğruyoruz. 
  2. Pırasaları yan yan kesiyoruz.
  3. Havucu küp küp doğruyoruz.
  4. Yağlarımızı tencereye alıp soğanı sarımsağı tuzu ve şekeri ekleyip biraz kavuruyoruz.
  5. Pırasaları da ekleyip biraz daha hepsini kavuruyoruz.
  6. Sonra pirinç ve suyu ekliyoruz.
  7. Kısık ateşte pırasalar pişene kadar pişiriyoruz.
  8. Ocağı kapattıktan sonra 10 dk kadar demlenmesini bekliyoruz sonrasında servis için alıp üzerini maydanozla süslüyoruz.


Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder