Malzemeler
(4 kişilik istenirse 8 parçaya bölünebilir)
2 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan (tercihen
bir bağ taze soğan)
1 çay kaşığı pul biber , karabiber
1 su bardağı lor (tercihen)
Yapılışı
İç malzeme
Ispanaklar küçük küçük doğranır ,soğanlar küçük küpler
halinde doğranıp bit tutam tuz ilave edilerek ovulur.
İçine sürülecek yoğurtlu sos
Bir kaseye yoğurt dökülür , 2 yumurtanın bir tanesinin sarısı
ayrılarak diğer yumurta ile yoğurda ilave edilir.Bir çay bardağı sıvı yağ ilave
edilip karışım iyice çırpılır.
Yapılış Aşaması
Yufkalardan biri düz bir zemine yayılır.Üzerine yaptığımız
sostan sürülür.Üzerine diğer yufkayıda yayarak ikinci yufkada sos ile
yağlanır.Yufkamız karşılıklı olarak katlanır ve bir kare meydana getirilir.Dört
ucuna hazırladığımız iç malzeme eşit şekilde koyulur. Uçlarından zarf gibi
katlanarak aralarına sosundan bir miktar sürülür.Zarf gibi katladığımız
yufkanın üstüne biraz daha sosundan sürdükten sonra ayırdığımız yumurta sarısı
sürülür.Üzerine çörek otu ve susam
serpilir ve önceden 150 dereceye ayarlayarak ısıttığımız fırınımıza koyarak
pişmeye bırakıyoruz.Yaklaşık olarak 20 dakika altı ve üstü kızarıncaya kadar
pişirilir.Dört veya sekiz parçaya bölerek servis edilir.
NOT: Ayrıca değişik iç malzemelerle de hazırlanabilir. Örneğin
; Maydonozlu peynirli , Soğanlı kıymalı ve patatesli harçla yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum:
Yorum Gönder