26 Şubat 2014 Çarşamba

Mektup Böreği






 Malzemeler
(4 kişilik istenirse 8 parçaya bölünebilir)

2 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi
Yarım kilo ıspanak
1 adet  kuru soğan (tercihen bir bağ taze soğan)
1 çay kaşığı pul biber , karabiber
1 su bardağı lor (tercihen)




Yapılışı

 İç malzeme

Ispanaklar küçük küçük doğranır ,soğanlar küçük küpler halinde doğranıp bit tutam tuz ilave edilerek ovulur.
İçine sürülecek yoğurtlu sos
Bir kaseye yoğurt dökülür , 2 yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılarak diğer yumurta ile yoğurda ilave edilir.Bir çay bardağı sıvı yağ ilave edilip karışım iyice çırpılır.

 Yapılış Aşaması

Yufkalardan biri düz bir zemine yayılır.Üzerine yaptığımız sostan sürülür.Üzerine diğer yufkayıda yayarak ikinci yufkada sos ile yağlanır.Yufkamız karşılıklı olarak katlanır ve bir kare meydana getirilir.Dört ucuna hazırladığımız iç malzeme eşit şekilde koyulur. Uçlarından zarf gibi katlanarak aralarına sosundan bir miktar sürülür.Zarf gibi katladığımız yufkanın üstüne biraz daha sosundan sürdükten sonra ayırdığımız yumurta sarısı sürülür.Üzerine  çörek otu ve susam serpilir ve önceden 150 dereceye ayarlayarak ısıttığımız fırınımıza koyarak pişmeye bırakıyoruz.Yaklaşık olarak 20 dakika altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Dört veya sekiz parçaya bölerek servis edilir.


NOT: Ayrıca değişik iç malzemelerle de hazırlanabilir. Örneğin ; Maydonozlu peynirli , Soğanlı kıymalı ve patatesli harçla yapabilirsiniz.

AFİYET  OLSUN  :)

0 yorum:

Yorum Gönder