3 Şubat 2014 Pazartesi

Gamjajeon (감자전)

Serdar'la anlaşamadığımız konulardan biri de Kore. Daha doğrusu benim GüneyKore sevgim..
Önce dizilerle filmlerle olan Kore tutkum, mutfağa adım atınca yemekleriyle de pekişti. Bugün de Kore yemeği olan Gamjajeon yapıcam. Türkçe olarak Patatesli Krep desek yerinde bi anlatım olur bence :D Gelelim malzemelerimize;

Malzemeler
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil soğanın yaprakları
  • 1 su bardağından 3 parmak eksik un
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı
  1. Patateslerimizi ve soğanımızı yıkayıp soyuyoruz ve soğanların rendenin küçük kısmından, patatesleri için büyük kısmından rendeliyoruz.
  2. Bir kase içerisinde un, tuz ve suyu karıştıyoruz
  3. Rendelediğimiz patates ve soğanın içine, doğranmış yeşil soğanlarımızı ekliyoruz.
  4. Kasedeki malzemelerimizi de diğerleriyle buluşturuyoruz.
  5. Tuzumuzu ve birazcık yağımızı da ekledikten sonra bir güzel karıştırıyoruz.
  6. Elde ettiğimiz karışımı 3 seferde olcak şekilde, biraz yağ koyup kızdırdığımız tavamıza döküp kızartıyoruz.
  7. *Dikkat etmemiz gereken şey; karışımı tavaya ince bir şekilde yaydırmamız. Yoksa içi pişmeyebilir.




Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder