Önce dizilerle filmlerle olan Kore tutkum, mutfağa adım atınca yemekleriyle de pekişti. Bugün de Kore yemeği olan Gamjajeon yapıcam. Türkçe olarak Patatesli Krep desek yerinde bi anlatım olur bence :D Gelelim malzemelerimize;
Malzemeler
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil soğanın yaprakları
- 1 su bardağından 3 parmak eksik un
- 2 çorba kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Patateslerimizi ve soğanımızı yıkayıp soyuyoruz ve soğanların rendenin küçük kısmından, patatesleri için büyük kısmından rendeliyoruz.
- Bir kase içerisinde un, tuz ve suyu karıştıyoruz
- Rendelediğimiz patates ve soğanın içine, doğranmış yeşil soğanlarımızı ekliyoruz.
- Kasedeki malzemelerimizi de diğerleriyle buluşturuyoruz.
- Tuzumuzu ve birazcık yağımızı da ekledikten sonra bir güzel karıştırıyoruz.
- Elde ettiğimiz karışımı 3 seferde olcak şekilde, biraz yağ koyup kızdırdığımız tavamıza döküp kızartıyoruz.
- *Dikkat etmemiz gereken şey; karışımı tavaya ince bir şekilde yaydırmamız. Yoksa içi pişmeyebilir.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder