Malzemeler
- Yarım kilo tavuk veya dana ciğeri (ben dana ciğerini tercih ettim)
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet patlıcan
- 1 adet yeşil kabak
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biberi
- 1 kahve fincanı ayçiçek veya mısır özü yağı ( benim tercihim mısırözü yağı daha haifif ve lezzetli oluyor)
- Tuz , Karabiber ve kekik ve Pul biber
Yapılışı
- Vok tavamıza bir kahve fincanı mısırözü yağını döküp yağı kızdırıyoruz.Daha sonra yıkayıp süzdürdüğümüz ciğerlerimizi kızdırdığımız yağa döküp kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
- Sebzelerimizi yıkayıp doğrama için hazırlıyoruz. Kabak , patlıcan ve patatesinlerin kabuklarını soyuyoruz ve tuzlu suyun içine koyuyoruz.
- (PÜF NOKTASI: Sebzelerin kararmaması için 1 tatlı kaşığı tuzu 1 litre suyun içine karıştırın ve sebzeleri içine koyun.)
- Patlıcan , kabak ve patatesler ile birlikte kapya biberini , yeşil biberleri ve soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Pişmekte olan ciğerlerimize ilk önce patateslerimizi koyuyoruz ve yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Daha sonra diğer malzemelerimizi koyuyoruz.En son domates ve soğanı ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Yaklaşık 20-25 dk kısık ateşte suyunu hafif çekene kadar pişiriyoruz.Pimeye yakın tuzu , karabiberi , kekikiği ve pul biberini ekliyoruz.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum:
Yorum Gönder