26 Şubat 2014 Çarşamba

Sebzeli Ciğer


Malzemeler
  • Yarım kilo tavuk veya dana ciğeri (ben dana ciğerini tercih ettim)
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet yeşil kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 kahve fincanı ayçiçek veya mısır özü yağı ( benim tercihim mısırözü yağı daha haifif ve lezzetli oluyor)
  • Tuz , Karabiber ve kekik ve Pul biber







Yapılışı
  1. Vok tavamıza bir kahve fincanı mısırözü yağını döküp yağı kızdırıyoruz.Daha sonra yıkayıp süzdürdüğümüz ciğerlerimizi kızdırdığımız yağa döküp kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
  2. Sebzelerimizi yıkayıp doğrama için hazırlıyoruz. Kabak , patlıcan ve patatesinlerin kabuklarını soyuyoruz ve tuzlu suyun içine koyuyoruz.
  3. (PÜF NOKTASI: Sebzelerin kararmaması için 1 tatlı kaşığı tuzu 1 litre suyun içine karıştırın ve sebzeleri içine koyun.)
  4. Patlıcan , kabak ve patatesler ile birlikte kapya biberini , yeşil biberleri ve soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
  5. Pişmekte olan ciğerlerimize ilk önce patateslerimizi koyuyoruz ve yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Daha sonra diğer malzemelerimizi koyuyoruz.En son domates ve soğanı ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Yaklaşık 20-25 dk kısık ateşte suyunu hafif çekene kadar pişiriyoruz.Pimeye yakın tuzu , karabiberi , kekikiği ve pul biberini ekliyoruz.


AFİYET OLSUN :)

0 yorum:

Yorum Gönder