Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı un
Üzeri için
- Mavi haşhaş
- Ceviz veya fındık
Şerbeti
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 damla limon
Yapılışı
- Hamur malzemelerimizi kabımıza alarak hepsini karıştırıyoruz.
- Elde ettiğimiz hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
- (Ben bu arada hamuru dinlenmeye bırakıp şerbetimi yapmaya başladım. Şerbetimiz için gerekli malzemeleri alıp yüksek ateşe koyuyoruz. 6-7 dk ocakta tutuyoruz şerbetimizi arada karıştırarak. Sonrasında başka bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.)
- Sonrasında hamurlarımızın her yanını mavi haşhaşa bulayıp üstüne ceviz veya fındık koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında hamur toplarımızı kontrol ederek pişiriyoruz
- Sıcak tepsimize ılınmış şerbetimizi döküyoruz ve pişen kurabiyelerimizin üstüne şerbeti kaşıkla bir güzel yediriyoruz.
*Yaklaşık olarak 19-20 adet tatlımız oluyor bu ölçülerle.
*Bekletip ertesi güne servis edildiğinde daha da lezzetli oluyor :)
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder