21 Ocak 2014 Salı

Sultan Tatlısı



Malzemeler


  • 125 gram  margarin
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • Mavi haşhaş
  • Ceviz veya fındık

Şerbeti

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon

Yapılışı

  1. Hamur malzemelerimizi kabımıza alarak hepsini karıştırıyoruz. 
  2. Elde ettiğimiz hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. 
  3. (Ben bu arada hamuru dinlenmeye bırakıp şerbetimi yapmaya başladım. Şerbetimiz için gerekli malzemeleri alıp yüksek ateşe koyuyoruz. 6-7 dk ocakta tutuyoruz şerbetimizi arada karıştırarak. Sonrasında başka bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.)
  4. Sonrasında hamurlarımızın her yanını mavi haşhaşa bulayıp üstüne ceviz veya fındık koyuyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış fırında hamur toplarımızı kontrol ederek pişiriyoruz
  6. Sıcak tepsimize ılınmış şerbetimizi döküyoruz ve pişen kurabiyelerimizin üstüne şerbeti kaşıkla bir güzel yediriyoruz.

*Yaklaşık olarak 19-20 adet tatlımız oluyor bu ölçülerle.
*Bekletip ertesi güne servis edildiğinde daha da lezzetli oluyor :)

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder