21 Ocak 2014 Salı

Narlı Güllaç



Malzemeler
 

  • 4 Güllaç yaprağı
  • 250 gr toz şeker
  • 2 Nar
  • 300 ml süt
  • 3-4 damla gül suyu
Yapılışı
  1. 1 adet nar içini 125 gr şeker ile birlikte kıvam alıncaya kadar kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın. Böylece nar şurubumuzu elde etmiş olacağız. 
  2. Sütü ısıtıp geri kalan şekeri ve gül suyunu ilave ettikten sonra, güllaç yapraklarını ıslatın. 
  3. Güllaçları borcamımıza uygun boyutlarda kesiyoruz.
  4. Servis tabağının alt kısmına nar şurubunu döküp üzerine güllacı yerleştirin.
  5. Üzerine nar ve ceviz koyarak süsleyin.

AFİYET OLSUN :)

0 yorum:

Yorum Gönder