16 Ocak 2014 Perşembe

Kıyır Kurabiye



Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağına yakın sıvıyağ
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığına yakın şeker
  • 1,5 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • İsteğe göre susam veya çörekotu


Yapılışı


1. Oda sıcaklığındaki tereyağını kabımıza alıyoruz.
2. Sıvıyağı, yumurta beyazını, şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz.
3. Sonrasında hamurumuz çok sert bir hamur olmayacak kıvama gelene kadar unumuzu da ekliyoruz.
4. Bir güzel yoğuruyoruz.
5. Cevizden biraz daha küçük parçaları ayırıp elimizde yuvarlıyoruz.
6. Üstlerinden biraz bastırıp yassı hale getiriyoruz.
7. Yağlanmış tepsiye hamurlarımızı sıralıyoruz.
8. Yumurta sarısını sürüyoruz.
9. İsteğe göre her birine susam veya çörekotu serpiyoruz.
10. Üstleri kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder