26 Ocak 2014 Pazar

Pirinç Çorbası




Malzemeler

  • 300 gr pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yumurta
  • 2 litre tavuk veya et su (tercihen)
  • Kırmızı pul biber , karabiber
  • Tuz

Yapılışı 

  1. Tencereye ilk olarak 1 yemek kaşığı tereyağını koyup kısık ateşte eritiyoruz.
  2. Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.
  3. Tereyağ eridikten sonra pirinçleri de tencereye koyup birkaç dakika kavuruyoruz.
  4. Yağı ve pirinçleri yakmamaya özen gösteriyoruz.
  5. Suyunu ve tuzu ekliyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz.
  6. İsteğe göre bir kaç damla limon suyuda eklenebilir.
  7. Yaklaşık 15-20 dakika normal ateşte kaynatıyoruz.Pirinçler yumuşadıktan sonra terbiye için  1 yumurtayı ,1 yemek kaşığı unu bir kapta güzelce çırpıyoruz ve yarım limon suyunu kaynamakta olan çorbamızdan 1 kepçe alıp terbiyeyi ılıştırıp yavaş yavaş çorbaya karıştırarak ilave ediyoruz.Ve bir taşım daha kaynatıyoruz.
  8. Çorba kasesine aldığımızda üzerine kırmızı pul biber ve karabiberle süsleyip servis ediyouz.

AFİYET OLSUN :)

0 yorum:

Yorum Gönder