Malzemeler
- 300 gr pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 2 litre tavuk veya et su (tercihen)
- Kırmızı pul biber , karabiber
- Tuz
Yapılışı
- Tencereye ilk olarak 1 yemek kaşığı tereyağını koyup kısık ateşte eritiyoruz.
- Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.
- Tereyağ eridikten sonra pirinçleri de tencereye koyup birkaç dakika kavuruyoruz.
- Yağı ve pirinçleri yakmamaya özen gösteriyoruz.
- Suyunu ve tuzu ekliyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz.
- İsteğe göre bir kaç damla limon suyuda eklenebilir.
- Yaklaşık 15-20 dakika normal ateşte kaynatıyoruz.Pirinçler yumuşadıktan sonra terbiye için 1 yumurtayı ,1 yemek kaşığı unu bir kapta güzelce çırpıyoruz ve yarım limon suyunu kaynamakta olan çorbamızdan 1 kepçe alıp terbiyeyi ılıştırıp yavaş yavaş çorbaya karıştırarak ilave ediyoruz.Ve bir taşım daha kaynatıyoruz.
- Çorba kasesine aldığımızda üzerine kırmızı pul biber ve karabiberle süsleyip servis ediyouz.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum:
Yorum Gönder